Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
OPEL INSIGNIAÁr: 3.850.000 Ft -
Alfa Romeo MITOÁr: 2.680.000 Ft -
VOLKSWAGEN GOLFÁr: 3.290.000 Ft -
FORD FIESTAÁr: 1.890.000 Ft -
FORD FOCUSÁr: 2.290.000 Ft -
CITROEN XSARA PICASSOÁr: 850.000 Ft -
FORD FUSIONÁr: 1.445.000 Ft -
FORD S-MAXÁr: 3.150.000 Ft -
SKODA OCTAVIAÁr: 3.870.000 Ft -
BOMBARDIER CAN-AMÁr: 2.099.900 Ft -
VOLKSWAGEN PASSATÁr: 2.780.000 Ft -
OPEL ASTRAÁr: 949.000 Ft