Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
|
Elkészítés:A meghámozott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le, törjük össze, és hûtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemû tésztává, és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, és szaggassunk belõle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára, és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fûszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal, és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra, és díszítsük a bazsalikomlevéllel. Hozzávalók:- 60 dkg burgonya
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
VOLKSWAGEN POLO IIIÁr: 100.000 Ft -
SEAT ALHAMBRAÁr: 11.900.000 Ft -
SKODA SUPERBÁr: 4.990.000 Ft -
SKODA YETIÁr: 4.190.000 Ft -
OPEL VIVAROÁr: 875.000 Ft -
RENAULT FLUENCEÁr: 2.940.000 Ft -
OPEL INSIGNIAÁr: 3.850.000 Ft -
PEUGEOT 308Ár: 1.960.000 Ft -
FORD MONDEOÁr: 2.999.000 Ft -
SEAT IBIZAÁr: 2.180.000 Ft -
FORD MONDEOÁr: 755.000 Ft -
OPEL INSIGNIAÁr: 3.980.000 Ft